الأربعاء، 27 مايو، 2009

exam@adni

korg sume mesti pernah dok exam kan?

dan aku skrg berpeluang merasa jadi invigilator@pengawas exam...

mula2 aku jg exam BAT f5 n f4..
tak la, bosan sgt, sebab student sll tny..tp takde la aku bg jaw..hint2 je ada la..hhaha..

pastu aku jg exam bm paper 2..wktu jg ni best. sambil jg exam, aku nanda paper arabic tu..hehe, bergaya..yang aku ingat soalan bm:"ustaz pe beza nekad, tekad, dan dekad"..ngeh3
pastu ada la jg exam english f3 paper 2...ingat sume berabuk english, tny aku jugak tu.kah3..percaya je cakap ustaz diorg..hahaha

dan byk lagi la ku invigilate exam...kadang2 bosan gak, kdg2 seronok, ikut mood la..

dan akhir sekali aku invigilate class f1 (1 ad-daruqutni) paper islamic studies 1(Quran&Hadis)

comel2 budak class ni..hehehe

skrg exam pun dah habes..minggu ni, main game sempena hari guru je..sambutan rasmi sekolah hari jumaat ni..

pagi tadi main sampai injured kaki aku..dah cam org cacat lak aku hari ni..
tak biasa main la katakan..ngeh3.

bgn tido maghrib tadi pun sakit sgt kaki ni. terinjut2 g tandas..pakkal je ada meeting, kalo tak memg tak kuasa nak bangun, lepak gile hari ni..huhu

camane nak g pgrm johor ni..cepat2 sembuh ye...

sekian sahaja laporan hari ini..


ps: tak salah kan tangkap gambar masa invigilate exam?..kah3

الثلاثاء، 26 مايو، 2009

dah tak keje dah

hari ni hari last aku keje part-time..

pasni dah tak keje lagi..

pasti bosan lepas ni sebab tak g keje..huhu

kalau sebelum ni, balik praktikal kul 4.30..sampai uia dekat2 kul5, singgah cafe makan jap, pastu balik bilik mandi,siap2 wangi2, solat asar, pastu terus g keje lak 6-10. walaupun lama 4 jam, tapi takde keje pun biasanya..

balik keje, kdg2 singgah bilik kawan borak2 sampai kul12..pastu tido dgn nyenyak, sok paginya g kene g praktkal kul7.30..

seronok gak g keje ni, wlwpn memenatkan..sekurang2nya tak lah selalu merindu je, bila sibuk takde la fikiran sll melayang..teringat sana, teringat sini..hehe

nape aku dah tak keje lagi??

sebenarnya aku bagi laluan kat kawan, dia perlukan duit..nak dpt baby tak lama lagi..jadi aku bagi la keje aku kat dia..aku ni bujang lagi, takde tanggungan. ni je la yang aku mampu bantu.

hari tu masa cuti sem pun aku bagi kawan aku ganti aku.. puas pujuk bos, asalnya susah gak nak bawak orang baru masuk, tapi cuba je la..sebab dia ngah kumpul duit nak kawen..aku ni dah la tak jadi...sekurang2nya aku tumpang gembira je la..

kadang2 terasa malas nak keje, sebab dah takde sebab nak kumpul duit..tapi rasa sayang lak lepaskan keje, dah terbiasa keje, bila tak keje kepala jadi biol lak..huhu

pasni aku balik practical, mesti aku tido je kat bilik..hahaha...

hmm, tu je lah pasal keje part-time ni..

TUKAR TOPIK...

hujung minggu ni ada program kat maahad johor, rindu nak balik sekolah lama-mj-.

pas habes program aku terus balik rumah sebab minggu depan cuti sekolah selama 2 minggu..

waahh, bestnya..tapi aku aku cuti seminggu je kat umah, sebab minggu ke2 cuti kene datang sekolah gak..dah susun jadual ngan guru praktikal yang lain. aku on duty minggu ke 2 nanti, ada yang g sekolah minggu pertama..

takpe la..sekurang2nya dapat cuti seminggu, dapat siapkan projek buku kerja abah..inshaALlah..

lain2, mesti byk kenduri kawen cuti2 sekolah nih...

sedara maradan kenalan rapat je la aku g..hihihi...

sekian sahaja


الاثنين، 25 مايو، 2009

SBPI Gombak Arabic Camp 09


المكان : الجامعة الإسلامية العالمية بماليزيا

التاريخ: 23 - 24 مايو 2009

المشاركون : 87 طالبا (التقييم الثانوي المتوسط)

رئيس البرنامج : الأخ محمد شهير بن شمس الدين

وصول الطلبة:

تعليمات وتقسيم الفرق:
تدريبات جماعية 1:
تقديم شعار الفريق وأغنيته:
تدريبات جماعية 2:
مسابقة اللغة العربية:
ليلة ثقافية:
رياضة صباحية:
مغامرة:
(التخمين)
(قارب مثقوب)
(الأعمى)
(البنطاد)(سانتا كلوس)
(البيض الذهبي)
(الأعرج)
(اللغز)
(الثعلب باللحية)

حفلة اختتامية:
(الفريق الفائز لمسابقة اللغة العربية وهو الفائز الثاني كليا)
(مع فريقي الحبيب)

أخيرا أهنئ كل المشاركين على نجاحكم في إنهاء هذا المخيم العربي، وأقدم فائق الشكر والتقدير للمدرسة انتجراسي كومبق على حسن تعاونكم. ولا أنسى جزيل الشكر لأعضاء اللجان التنفيذية للمخيم وكذلك صف المسهلين والمسهلات على مساهماتكم وتضحيتكم في إنجاز هذا المخيم العربي خلال اليومين السابقين. آخذ هذه الفرصة لطلب العفو من كل الطلبة على كل خطاياي.

التقدير الخاص لمساعدتي أخت ريحانة، وأعضاء فريقي الأحباء : أديب، وشزوان، وخشيري، وإسماعيل، وأكمى، وشفي، وفينز، وذاتول. شكرا لكم وعفوا مني. جزاكم الله خير الجزاء، أتمني لكم بالنجاح والتفوق في حياتكم الدارين.

محمد فهمي
25 مايو 2009.

الخميس، 21 مايو، 2009

SMK Jalan Kebun Arabic Camp

Tempat : UIAM

Tarikh : 15-16 Mei 2009

Peserta : 42 pelajar PMR

TAKLIMAT:

LDK 1:
Taaruf
LDK 2: Persediaan untuk Perbentangan kumpulan
"Logo & Trademar+ Lagu kumpulan + Drama sebabak".

RIADAH PAGI :
daripada gelap(6.45am)...

...sampai lah cerah (7.20am)

Sarapan.

EXPLORACE:
Lontar belon


GROUP PRESENTATION:
*tak dapat masukkan video persembahan lagu kump dan lakonan drama sebabak


Kuiz Bahasa Arab:

Closing Ceremony